Vuoden 2012 olleet tapahtumat

Tällä sivulla julkaistaan tietoa tapahtumista, jotka eivät suoraan liity mihinkään ajankohtaisiin vaaleihin, mutta joissa KD Helsingin piiri on ollut mukana.

————-

Tapaninvainion vaalitapahtuma 27.9.

Tapaninvainiossa järjestettiin kylätapahtuma, johon kuului viiden suurimman puolueen edustajan paneeli. KD osallistui paneeliin esittämälllä panelisteille kysymyksen valmiudesta panostaa nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn yleisten säsätöpaineiden keskellä. Vaaliteltalla kansalaiset pääsivät tapaamaan KD:n ehdokkaista ja käymään heidän kanssaan monenlaisia mielenkiintoisia keskusteluja.

Timo Vehosmaa (oik.), Tuulikki Vuorinen, Matti Sandén ja Marjatta Salminen kuuntelivat tarkkaavaisina tapaninvainiolaiten viestejä vietäväksi jopa kunnanvaltuustoon asti.

Riki Kuivalainen (vas.) kysyi panelisteilta, olisivatko nämä valmiita tukemaan muun muassa nuorisotalojen ylläpitoa sekä nuorten kouluttamista niihin vertaisohjaamista. Näillä toimenpiteillä voidaan tarjota nuorille turvallinen ja päihteetön vapaa-ajantila sekä tarjota nuorille mielekästä vapaa-ajan tekemistä, mikä ehkäisee merkittävästi nuorten syrjäytymistä.

———–

Myllypuro-päivä 22.9.

KD oli mukana teltallaan myös Myllypuron kaupunginosapäivässä

Marjatta Salminen ei epäröi heittäytyä kesksuteluun äänestäjien kanssa. Taustalla oikealla Merit Lemminki.

Tapaninkyläläinen Marjatta Salminen on ehdolla kunnallisvaaleissa numerolla 790.

Anna-Liisa Salmi on mukana tyttärensä Marjatta Salmisen tukijoukoissa kuntavaaleissa.

 

 

———-

Valtaa vanhuus -tapahtuma Senaatintorilla 15.9.

Valtaa vanhuus -suurtapahtuma Senaatintorilla keräsi runsaan yleisön 15.5. Tapahtuman järjestivät kahdeksan vanhusalan järjestöä hyvän vanhenemisen puolesta.

Anna-Kaisa Korhonen-Enqvistiä ei ikä todellakaan paina, vaan hän haluaa kunnallisvaaliehdokkaana lähteä parantamaan helsinkiläisten asioita.

Ministeri Päivi Räsänen (kuvassa keskellä) osallistui muiden poliittisten päättäjien kanssatapahtuman Peukaloruuvi-paneeliin ja muistutti meitä neljännen käskyn merkityksestä.

KD:n pisteellä riitti niin päivystäjiä kuin kävijöitäkin.

Kansanedustaja Leena Rauhala ehti myös poiketa osastolla KD Naisten liittokokouksen välissä.

”Vanhuksilla ei ole aikaa odottaa”, oli myös kansanedustaja Leena Rauhalan selkeä viesti kansalaisille.

Puolueen varapuheenjohtaja Sari Mäkimattila (vasemmalla) oli tapahtumassa pitkään ja kuunteli osallistujien mielipiteitä iäkkäitten ihmisten asioista.

KD Helsingin piirin puheenjohtaja Tarja Vänskä esitteli KD:n pakettiautoon teipattua kunnallisvaalikampanjajulisteen kuvaa, jossa näkyy elinvoimainen ja turvallinen kaupunki.

———-

Pitäjänmäki-päivä 9.9.

Pitäjänmäen omat kyläjuhlat kokosivat jälleen paikalle paljon väkeä. Paikalla oli tavattavissa myös monia huippupoliitikkoja, muun muassa monia KD:n kunnallisvaaliehdokkaita.

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja, Helsingin kuntavaaliehdokas Sari Mäkimattila keräsi puheellaan monien innokkaiden kuulijoiden huomion.

Marko Pekkarinen ja Soili Lehti kuunelevat keskittyneinä Sari Mäkimattilan puhetta.

Kristiina Drotár, Markus Kalmi ja Sari Mäkimattila jakelivat oransseja KD-palloja kaikille halukkaille.

Kunnallisvaaliehdokas Marko Pekkarinen kantaa mielellään niin vastuuta kuin papukaijojakin.

Sari Mäkimattilalla, Marko Pekkarisella ja Tarja Niemellä oli hyvä meininki KD:n teltalla.

Kristillisdemokraatien eduskuntaryhmän vs. pääsihteeri ja KD Helsingin kuntavaaliehdokas Markus Kalmi pääsi vastaamaan heliumpallojen täytöstä vaaliteltalla.

———–

Puistola-päivät 8.9.

Puistolan torilla vietettiin perinteisiä Puistola-päiviä. KD:n kunnallisvaaliehdokkaat tapasivat kansalaisia ja kuuntelivat heidän ajatuksiaan kunnallispolitiikan paremmasta hoitamisesta.

Marko Pekkarinen sai jakaa esitteitä turvallisessa seurassa.

Aito Marko Pekkarinen ja roll-up -Marko. Kädessään Pekkarisella on KD:n tuore kunnallisvaaliohjelma ”Turvallisuuden tekijät”, jonka keskeisiä teemoja ovat mm. perheiden tukeminen, matalan kynnyksen mielenterveys- ja päihdepalvelujen luominen sekä kasvuyrittäjyyden ja työllisyyden tukeminen kaupungissa.

Kunnallisvaaliehdokas Tarja Niemi ilahdutti vierailijoita aurinkoisella persoonallaan.

Myös kunnallisvaaliehdokas Pia Kinnusella oli hymy herkässä KD:n pisteellä touhutessa.

———–

Herttoniemi-päivä 2.9.

Herttoniemen kaupunginosatapahtumassa oli urheilu- ja kulttuurijuhlan tuntua, kun lapset kilpailivat urheilukentällä juoksussa ja esiintymislavalla nähtiin niin musiikki- kuin nukketeatteriesityksiäkin. Helsingin KD lahjoitti kaikille juoksukilpailuun osallistuneille lapsille pienen pehmoheijastinnallen. Sunnuntaina KD:n ehdokkaita oli Herttoniemen lisäksi tavattavissa myös Hakaniemen markkinoilla.

Vastuuta ei tarvitse aina kantaa naama vakavana, sen tietävät Herttoniemessä päivystäneet KD Helsingin kunnallisvaaliehdokas Paula Pennanen-Aitta ja KD Helsingin toiminnanjohtaja Kristiina Drotár.

Kunnallisvaaliehdokas Niko Taina Kristillisdemokraattien pöydän ääressä vastaanottamassa valmiina kohtaamaan kansalaisia.

 

Niko Taina asuu itse Munkkinimessä, mutta hän tuli mielellään kuulemaan myös lauttasaarelaisten äänestäjien viestejä kunnallsivaaliehdokaalle.

———

Pasilan syyssuhinat 25.8.

Länsi-Pasilan Maistraatitorilla järjestetty perhetapahtuma Pasilan syyssuhinat kokosi paikalle runsaasti paikallissia lapsiperheitä kirpputoripöytien ja hienon ohjelman ääreen. KD:n aktiivit jakoivat perinteiseen tapaan omalla pisteellään mehua, ilmapalloja ja esitteitä kaikille halukkaille.

Marko Pekkarinen (vasemmalla), Olli Stenlund ja Tarja Niemi päivystivät KD:n pisteellä leppoisissa tunnelmissa lämpimän ja poutaisen sään helliessä.

Karkit, mehu ja Marko Pekkarisen pumppaamat ilmapallot kelpasivat monille lapsille.

KD:n Oulunkylä-Pakilan paikallisosaston puheenjohtaja Tarja Niemi on myös ehdokkaana kunnallisvaaleissa.

———-

Roihuvuoren kyläjuhlat 24.8.

Roihuvuoren kirkon edusta täyttyi perjantaina Roihuvuoren kyläjuhlia viettäneestä juhlakansasta. Paikalla oli myös paljon lapsia, mikä näkyi oransien KD-ilmapallojen runsaassa suosiossa.

Kunnallisvaaliehdokkaat Riki Kuivalainen ja Marko Pekkarinen saivat olla ahkerasti ojentelemassa oransseja KD-ilmapalloja niitä haluaville.

Ilmapalloista ja mehusta kiinostuneita riitti ajoittain oikein jonoksi asti.

———-

Malmin markkinat 19.8.

Malmin maalaismarkkinoita vietettiin sunnuntaina 19.8. Sää vaihteli helteisestä sateiseen, mutta tunnelma pysyi koko päivän hyvänä. Markkinavieraat saivat nauttia KD:n teltalla jaetusta mehusta, karkeista ja ilmapalloista sekä pääsivät tapaamaan henkilökohtaisesti monia KD:n kunnallisvaaliehdokkaita.

KD:n teltalla riitti paljon sekä markkinaväkeä että KD:n Helsingin piirin kunnallisvaaliehdokkaita.

Kunnallisvaaliehdokas Tuulikki Tepora jakoi kansalaisille muun muassa KD Nuorten Arvosana-lehteä.

Kunnallisvaaliehdokas Liisa Virpiön jakamat tikkuilmapallot ilahduttivat monia lapsia.

Kunnallisvaaliehdokkaat Marko Pekkarinen ja Mikko Rekimies ehtivät vaihtamaan muutaman sanan keskenään vaalityön lomassa.

Myös aikaisemminkin kunnallisvaaleissa ehdolla ollut ehdokas Marjatta Salminen ehti piipahtamaan teltalla.

Ulla Halmeelle Malminseutu ja sen asiat ovat tulleet pitkän asumiskokemuksen myötä hyvin tutuiksi.

 

——–

Vuosaaren kesäjuhlat 18.8.

Perinteiset Vuosaaren kesäjuhlat järjestettiin Lohikäärmepuistossa aurinkoisissa tunnelmissa. Paikalla oli eri järjestöjen ja puolueiden edustajia, ja ohjelmaa oli niin lapsille kuin koko perheellekin. KD:n teltalla jaetut oranssit ilmapallot ja raikas mehu ilahduttivat monia juhlijoita.

Kunnallisvaaliehdokkaat Riki Kuivalainen ja Juri Kurhinen sekä Pavel Kurhinen viettivät kesäisen elokuun päivän KD:n teltalla Vuosaaren kesäjuhlilla.

Juri Kurhinen on Vuosaaren seudun oma ehdokas syksyn kunnallisvaaleissa.

Oranssit KD-ilmapallot menivät kuin kuumille kiville. Pavel Kurhinen jaksoi kuitenkin pumpata palloja niin paljon, että kaikki halukkaat saivat omansa.

KD:n kunnallisvaaliehdokas Päivi Mäkinen esiintyi kesäjuhlilla laulamalla muun muassa Édith Piaf´n lauluja.

——-

Hakaniemen markkinat 5.8.

Niin ilma kuin tunnelmakin olivat Hakaniemen torilla lämpimät, kun KD:n Helsingin piirin aktiivit jakoivat mehua ja esitteitä ja keskustelivat ihmisten kanssa sunnuntaina. Teltalla oli paikalla monia tulevan syksyn kunnallisvaaliehdokkaita, joten kansalaisilla oli erittäin hyvät mahdollisuudet päästä esittämään kunnallisten asioiden hoidon kehittämisideoitaan suoraan mahdollisille tuleville kunnanvaltuutetuille. Vielä ennen syksyä ehdokkaat ovat mukana useissa tori- ynnä muissa tapahtumissa, joten äänestäjillä on mahdollisuus päästä jututtamaan heitä vielä monta kertaa ennen kunnallisvaaleja.

Asettumalla ehdolle Marko Pekkarinen haluaa parantaa erityisesti yhteiskunnanssa heikoimmassa asemassa olevien asioita.

Marko Pekkarinen ja Päivi Mäkinen kohtasivat teltalle saapuneet ihmiset hymyssä suin.

 Tulevien vaalien kova naisehdokaskolmikko: Maija Mecklin, Mariita Pulkkinen ja Tuulikki Tepora.

Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista, ja yhdessä poliittinen toiminta on aina mukavinta. Sen tietävät Tuulikki Tepora, Elsa Tervo, Maija Mecklin ja Tarja Niemi.

—————–

Helsinki-päivä 12.6.

Helsinki juhli jälleen nimikkopäiväänsä monin eri tavoin. KD Helsingin piiri pystytti telttansa Esplanadin puistoon Runebergin patsaan läheisyyteen. Päivän aikana teltalla vieraili paljon ihmisiä, myös monia ulkomaalaisia turisteja. Keskustelu yhteiskunnallisista asioista oli vilkasta, ja karkit sekä ilmapallot ilahduttivat monia ohikulkijoita.

KD:n teltta oli puistossa keskeisellä paikalla, minkä ansiosta siihen oli helppo pysähtyä vaihtamaan muutama sana asiasta jos toisestakin.

KD:n kunnallisvaaliehdokkaat Maija Mecklin (vas.) ja Päivi Mäkinen päivystivä teltalla hymyssä suin.

HP3

Lapset pitivät kovasti oransseista KD-ilmapalloista.

KD:n kunnallisvaaliehdokas Matti Valtonen jakoi ohikulkijoille paljon kehuja saaneita KD-karamellejä.

Myös KD Nuorten pääsihteeri Milka Taivassalo ehti päivän aikana teltalle päivystämään.

KD Oulunkylä-Pakilan paikallisosaston puheenjohtaja Tarja NIemi ja KD:n kunnallisvaaliehdokas Juha Kouri innostuivat käymään läpi ajankohtaisia poliittisia asioita.

Maija Mecklin, Riki Kuivalainen, Matti Valtonen ja Päivi Mäkinen päivystivät teltalla mitä mainioimmassa säässä.

———

Hakaniemen markkinat 3.6.

KD:n Helsingin piiri oli mukana Hakaniemen markkinoilla omalla teltallaan. Päivän aikana teltalla päivysti monia syksyn kunnallisvaaleissa ehdolle lähteneitä KD:läisiä, ja ihmiset kävivätkin innokkaasti juttelemassa potentiaalisten kunnanvaltuutettujen kanssa.

Niko Taina (tak.vas.), Olli Stenlund, Soili Lehti (edessä), Pia Kinnunen, Merit Lemminki ja Matti Valtonen päivystivät KD:n teltalla lehtiä, karkkeja, ilmapalloja, informaatiota sekä hyvää tuulta jakaen.

———

KD Eurooppa-päivänä Kampintorilla

KD Helsingin piiri osallistui Eurooppa-päivänä 9.5. Kampintorilla järjestettyyn tapahtumaan, jossa oli kotimaisten poliittisten puolueiden, kansainvälisyyteen liittyvien järjestöjen sekä eri EU-maiden esittelypisteitä. KD:n teltalla esiteltiin erityisesti puolueen mepin Sari Essayahin toimintaa. Päivän aikan torille nähtiin monenlaista ohjelmaa: kuultiin musiikkiesityksiä sekä entisten meppien ja nykyisten ministerien katsauksia Euroopan unionin tämänhetkisestä tilanteesta. KD:n edustajana tilaisuudessa nähtiin eduskunnan Eurooppa-politiikkaa käsitelleeseen paneeliin osallistunut eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman.

Kristiina Drotár, Helsingin piirin piirisihteeri Riki Kuivalainen, Hilkka Kiviluoto ja KD Nuorten Uudenmaan piirin puheenjohtaja Ninni Pallaskorpi jakoivat tilaisuudessa meppi Sari Essayahin Meppiuutisia, esitteitä, mehua ja avaimenperiä sekä keskustelivat innokkaasti kaikkien halukaiden kanssa.

Essayah on Kristiina Drotárille tuttu henkilö, sillä hän toimii tällä hetkellä tämän EU-avustajana kotimaassa.

Riki Kuivalainen ja Kristilisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman.