Ajankohtaista

RSS

Puoluekokous Oulussa 24.8. ja 25.8.2019

Kristillisdemokraattien seuraava, 33. sääntömääräinen puoluekokous pidetään lauantaina 24.8.2019 ja sunnuntaina 25.8.2019 Oulussa. Puoluekokous pidetään Pohjankartanon koulun juhlasalissa, osoitteessa: Leevi Madetojan katu 1. Kokouspaikalla Pohjankartanon koululla on ilmoittautuminen, avajaisjuhla, kokous, lounaat ja iltapäiväkahvit molempina päivinä.

Puoluekokouksessa mm. valitaan seuraavalle 2-vuotiskaudelle puolueen puheenjohtaja, kolme varapuheenjohtajaa sekä puoluevaltuuston jäsenet ja sen puheenjohtaja. Sekä muut sääntöjen 10 §:n mukaiset asiat.

Puoluekokouksen aikataulut ja ohjelma: Puoluekokous2019_aikataulut ja ohjelmat

Puoluekokouksen esityslista ja sen kaikki liitteet, mm. varapuheenjohtaehdokkaiden esittelyt ja kaikki puoluekokousaloitteet: Puoluekokous2019_esityslista ja liitteet_nettiin

Kaikki puoluekokousinfot löytyy: TÄÄLTÄ.

Puoluekokous streemataan nettin ja kokousta voi seurata molempina päivinä www.kd.fi -sivuilla sekä Facebookin Kristillisdemokraatit-sivulla.

KD Helsinki: Yksinelävien asemaan yhteiskunnassa on kiinnitettävä paremmin huomiota

KD:n Helsingin piirin kevätkokous 27.5 otti kantaa yksinelävien asemaan yhteiskunnassamme.

Yksinelävien määrä on kasvanut viimeisen vuosikymmenen aikana selvästi. Yksineläviä on nyt Suomessa jo yli miljoona ja määrä kasvaa koko ajan. Köyhyysrajan alle yksinelävistä jää jopa kolmannes. Myös toimeentulotukea saavista suuri joukko on yksinasuvia.

Yksinelävien elinkustannukset ovat parisuhteessa eläviä suuremmat. Asumiseen ja elämiseen menee suhteellisesti enemmän palkansaajan tuloista kuin pariskunnilta tai perheiltä joissa nämä kulut jakautuvat kahden palkansaajan kesken. Yksinasuvien köyhyyden syy onkin juuri yhden palkan varassa eläminen. Sairaus ja työttömyys voivat muuttaa taloustilanteen saman tien kestämättömäksi. Helsingin kristillisdemokraatit ehdottavat, että yksinelävien pienituloisten verotusta kevennetään ja saadaan se oikeudenmukaiseksi suhteessa perhetalouksiin. Samanaikaisesti on kiinnitettävä huomiota kotitalous-ja työasuntovähennyksen ja näiden säädösten uudistamiseen niin, että ne ottavat paremmin huomioon yksinasumiseen liittyvät taloudelliset haasteet.

Kokouksessa käytiin keskustelua myös tulevan KD:n puoluekokouksen asioista ja Helsingin piiri esittää nykyisen puolueen 1. varapuheenjohtaja Tiina Tuomelan valintaa jatkamaan varapuheenjohtajana.

Helsingin piirin kevätkokous 27.5.2019

Tule mukaan to 9.5. Eurooppa-päivään Kampin Narinkkatorille

KD on mukana teltallaan koko päivän to 9.5.2019 klo 9 – n. 20.30 Kampin Narinkkatorilla Eurooppa-päivän suurtapahtumassa. KD on mukana teltallaan koko päivän, tervetuloa tapamaan EU-vaaliehdokkaita ja muita aktiiveja!

Eurooppalainen Suomi, Eurooppanuoret, Ulkoministeriö, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto ja Euroopan komission Suomen-edustusto sekä Yle järjestävät torstaina 9.5.2019 klo 9 – n. 20.30 Kampin Narinkkatorilla kaikille avoimen ja ilmaisen tapahtuman Eurooppa-päivän suurtapahtumaan. Tapahtuman ohjelmassa on luvassa iloista tekemistä koko perheelle. Narinkkatorin telttakylästä löytyy niin pomppulinna, hattaraa, kasvo- ja kynsimaalausta, hernesoppaa kuin tietysti ilmapalloja!

Lisätietoa päivän ohjelmasta löytää Facebookista: https://www.facebook.com/events/408076109975021/ ja verkkosivuiltamme: https://www.vaadifaktat.fi/tapahtuma/eurooppa-paiva-9-5/.

Lyhyesti kuvattuna kyseisenä päivänä juhlitaan Eurooppaa ja Euroopan unionia ja käynnistellään todenteolla europarlamenttivaaleihin laskeutuminen.

Päälavan ohjelma: EUvaalit-2019_Eurooppa-päivän ohjelma_9 5 2019

Tervetuloa!

#Eurooppapäivä

Lämmin kiitos! KD:n työ eduskunnassa jatkuu viiden kansanedustajan voimin

Lämmin kiitos! KD:n työ eduskunnassa jatkuu viiden kansanedustajan voimin

Lämmin kiitos kaikille kristillisdemokraatteja äänestäneille sekä jokaiselle 190 ehdokkaalle ja heidän tukijoukoilleen. KD:n kannatus nousi edellisistä vaaleista 3,9 prosenttiin. Kristillisdemokraattien työ eduskunnassa jatkuu viiden kansanedustajan voimin.

Kristillisdemokraatit saivat eduskuntavaaleissa 3,9 prosentin kannatuksen ja viisi kansanedustajaa. KD:n ehdokkaiden yhteinen äänimäärä on 120 039, mikä on lähes 15 000 ääntä enemmän kuin vuoden 2015 eduskuntavaaleissa ja 2017 kuntavaaleissa.

Valituiksi tulivat jo viime vaalikaudella eduskunnassa työskennelleet puolueen puheenjohtaja Sari Essayah Savo-Karjalasta (12387 ääntä, vaalipiirissä yhteensä 17383 kd-ääntä), Päivi Räsänen Hämeestä (6616 ääntä, vaalipiirissä yhteensä 11743 kd-ääntä), Sari Tanus Pirkanmaalta (6476 ääntä, vaalipiirissä yhteensä 17176 kd-ääntä), Peter Östman Vaasan vaalipiiristä (6365 ääntä, vaalipiirissä yhteensä 16719 kd-ääntä) ja Antero Laukkanen Uudeltamaalta(3459 ääntä, Uusimaa yhteensä 14928 kd-ääntä). Onnittelut valituille ja heidän varakansanedustajilleen!

Vaalien tulokset löytyvät piireittäin YLEn vaalisivuilta sekä ehdokkaittain Oikeusministeriön vaalisivuilta.

Ääni Kristillisdemokraateille on ääni kestäville arvoille ja Suomelle, johon voit luottaa!

Ääni Kristillisdemokraateille on ääni kestäville arvoille ja Suomelle, johon voit luottaa!

Sunnuntaina 14.4. äänestetään Suomen suunnasta. Ääni Kristillisdemokraateille on ääni kestäville arvoille ja Suomelle, johon voit luottaa. Vaalipäivänä voit äänestää kello 9-20 vain omassa äänestyspaikassasi, joka mainitaan postitse saamassasi ilmoituskortissa.

– Kristillisdemokraateilla on upea 190 ehdokkaan joukko tukitiimeineen tekemässä vaalivoittoa. Kannatusmittaukset ovat puhaltaneet myötätuulta. Viimeisin YLE:n 11.4. julkaisema gallup kertoi 4,3% kannatuksesta ja lupailee lisäpaikkoja. Alueellisesti maakunnissa kannatusluvut ovat jopa 6-9 luokkaa. Kuitenkin monessa vaalipiirissä on kansanedustajapaikan saaminen pienestä kiinni, kertoo puolueen puheenjohtaja Sari Essayah.

Reilu kolmannes suomalaisista on jo äänestänyt, mutta vielä hyvin moni pohtii, ketä äänestäisi vai äänestäisikö ollenkaan. Pitkälti juuri näiden ihmisten valinnat ratkaisevat sen, millainen eduskunnan kokoonpanosta tulee.

Jos kannatat Kristillisdemokraatteja, voit olla kullanarvoinen vaalityöntekijä omassa lähipiirissäsi suosittelemalla KD:n ehdokkaita ja rohkaisemalla äänestämään. Kaikkien ehdokkaittemme tiedot ja numerot löytyvät puolueen verkkosivuilta www.kd.fi/ehdokkaat. Monilla heistä on omat Facebook- ja verkkosivut.

KD on rakentava vaihtoehto kestävällä arvopohjalla. Tässä kiteytetysti joitakin tärkeistä tavoitteistamme:

  • Rakennamme Suomea lapsiystävälliseksi. Perhevapaisiin tarvitaan kiintiöiden sijaan lisää joustavuutta. Lapsilla on oltava rauha saada kasvaa tasapainoisesti tyttöinä ja poikina.
  • Vanhustenhoito ja sote-palvelut on saatava kuntoon. Tahdomme inhimillisyysvajeen pois vanhustenhoidosta. Arvokas vanhustenhoito on yhteiskunnan kunniatehtävä. Sairastuneen pitää päästä viiveettä lääkäriin ja saada tarvitsemaansa hoitoa.
  • Tahdomme, että työnteko ja yrittäminen kannattavat aina. Monimutkainen sosiaaliturva pitää uudistaa. Koulutukseen ja tutkimukseen on panostettava.
  • Turvallisuudesta ei ole varaa tinkiä. Siitä huolehtiminen on yhteiskunnan perustehtävä.
  • Huolehdimme ympäristöstä ja alueiden elinvoimaisuudesta. Tahdomme turvata kotimaisen ruuantuotannon.
  • Vaalimme kristillisiä arvoja ja kasvatusta sekä hyviä suomalaisia perinteitä. Puolustamme ihmisten oikeutta mielipiteen-, sanan- ja uskonnonvapauteen. Ahkeruus, välittäminen ja lähimmäisyys ovat voimavara, jota emme halua hukata.

Lue lisää KD:n tavoitteista vaalisivuilta ja eduskuntavaaliohjelmasta
sekä muista erityisohjelmistamme ja KD-verkkolehdestä.

Valitse vastuullinen vaikuttaja – löydä oma ehdokaasi www.kd.fi/ehdokkaat

Kampin vaalimökin avajaiset 27.3. klo 12

Kampin vaalimökin avajaiset 27.3. klo 12

KD Helsingin kansanedustajaehdokkaita on Kampin Narinkkatorin vaalimökillä joka päivä ke 27.3. – la 13.4. eli vaalipäivään asti. Vaalimökin avajaiset pidetään keskiviikkona 27.3. klo 12 alkaen.

Lisäksi ehdokkaita on tavattavissa mm. Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla pe 29.3. klo 10-18, ti 2.4. klo 10-18, to 11.4. klo 10-18, perjantai 12.4. klo 10-18 ja la 13.4. klo 10-18.

Katso kaikki tapahtumat www.kdhelsinki.fi -sivujen kalenterista tai puolueen tapahtumasivuilta: www.kd.fi/tapahtumat.

Tule tapaamaan ja keskustelemaan!

Kuvassa KD:n ehdokkaita Kampin vaalitorilla kuntavaaleissa 2017.

 

KD Helsinki lähtee eduskuntavaaleihin täydellä 22 ehdokkaan listalla

KD Helsinki lähtee eduskuntavaaleihin täydellä 22 ehdokkaan listalla

Kristillisdemokraattien Helsingin piiri on nimennyt uusiksi eduskuntavaaliehdokkaiksi erikoissairaanhoitaja ja teologian maisteri Pirkko Kaartisen, varatuomari ja antikorruptioasiantuntija Kari Lambergin, puolueen järjestöpäällikkö Mikko Rekimiehen sekä ylioppilas Esa Savolaisen.

Aikaisemmin ehdokkaiksi on nimettu pastori ja raamattukouluttaja, kaupunginvaltuutettu Mika Ebeling, auktorisoitu yritysneuvoja ja diplomi-insinööri Elie El-Khouri, freelancer Andreas Forsberg, lastenhoitaja ja lastenerikoistoimintaterapeutti Liisa Haakana, filosofian maisteri Tiina Hyttinen, teologian yo ja Helsingin KD Nuorten puheenjohtaja Miikka Korpiranta, varhaiskasvatuksen erityisopettaja Sari Kumin, päätoimittaja Kristiina Kunnas, myyntiedustaja Jani Liukkonen, metsänhoitaja ja toimittaja Tapio Luoma-aho, muusikko ja sosionomiopiskelija Krista Lyyränen, KM ja henkilöstön kehittäjä Tanja Närhi, freelancer radiotoimittaja Tiina Parkkisen sekä toiminnanjohtaja ja muistityön kehittäjä Pertti Riihelä, KD Nuorten puheenjohtaja ja opiskelija Aleksi Sarasmaa, kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja Tuulikki Tepora, pastori ja Helsingin 1. varavaltuutettu Mauri Venemies sekä toimittaja, KM luokanopettaja Meri Vilen.

Kaikkiin ehdokkaisiin voi tutustua tarkemmin ehdokasgalleriassa: TÄÄLLÄ.

  • ”Vahvalla, monipuolisella ja täydellä 22 ehdokkaan listalla tulemme kampanjoimaan kansanedustajan paikan Kristillisdemokraateille Helsingissä”, piirin puheenjohtaja Tuulikki Tepora (kuvassa) kertoo.

Helsingin KD nimennyt jo 18 eduskuntavaaliehdokasta

Helsingin KD nimennyt jo 18 eduskuntavaaliehdokasta

Kristillisdemokraattien Helsingin piiri on nimennyt uusiksi eduskuntavaaliehdokkaiksi freelancer Andreas Forsbergin, lastenhoitaja ja lastenerikoistoimintaterapeutti Liisa Haakanan, filosofian maisteri Tiina Hyttisen, päätoimittaja Kristiina Kunnaksen, myyntiedustaja Jani Liukkosen, metsänhoitaja ja toimittaja Tapio Luoma-ahon, KM ja henkilöstön kehittäjä Tanja Närhen, freelancer radiotoimittaja Tiina Parkkisen sekä toiminnanjohtaja ja muistityön kehittäjä Pertti Riihelän. Yhden jo nimetyn ehdokkaan nimi julkistetaan vasta ehdokasasettelun päättyessä 5.3.2019.

Jo aikaisemmin Helsingin piiri on nimennyt eduskuntavaaliehdokkaiksi pastori ja raamattukouluttaja, kaupunginvaltuutettu Mika Ebelingin, auktorisoitu yritysneuvoja ja diplomi-insinööri Elie El-Khourin, teologian yo ja Helsingin KD Nuorten puheenjohtaja Miikka Korpirannan, varhaiskasvatuksen erityisopettaja Sari Kuminin, muusikko ja sosionomiopiskelija Krista Lyyräsen, KD Nuorten puheenjohtaja ja opiskelija Aleksi Sarasmaan, kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja Tuulikki Teporan sekä pastori ja Helsingin 1. varavaltuutettu Mauri Venemiehen.

Viimeiset neljä piirin eduskuntavaaliehdokasta nimetään piirihallituksen kokouksessa 1.3.2019.

  • ”Vahvalla, monipuolisella ja täydellä 22 ehdokkaan listalla tulemme kampanjoimaan kansanedustajan paikan Kristillisdemokraateille Helsingissä”, piirin puheenjohtaja Tuulikki Tepora (kuvassa) kertoo.

Helsingin KD nimesi kahdeksan ensimmäistä eduskuntavaaliehdokasta

Helsingin KD nimesi kahdeksan ensimmäistä eduskuntavaaliehdokasta

Kristillisdemokraattien Helsingin piiri nimesi syyskokouksessaan kahdeksan ensimmäistä eduskuntavaaliehdokasta huhtikuun 2019 eduskuntavaaleihin. Ehdokkaiksi nimettiin pastori ja raamattukouluttaja Mika Ebeling, auktorisoitu yritysneuvoja ja diplomi-insinööri Elie El-Khouri, teologian yo ja Helsingin KD Nuorten varapuheenjohtaja Miikka Korpiranta, varhaiskasvatuksen erityisopettaja Sari Kumin, muusikko ja sosionomiopiskelija Krista Lyyränen, KD Nuorten puheenjohtaja ja opiskelija Aleksi Sarasmaa, kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja Tuulikki Tepora sekä pastori Mauri Venemies.

– ”Tämä on vasta alkua”, kuvaa tilannetta Helsingin piirin puheenjohtajana vuonna 2019 jatkava Tuulikki Tepora (kuvassa). ”Tulemme nyt loppu- ja alkuvuoden aikana nimeämään lisää ehdokkaita ja omalla, vahvalla 22 ehdokkaan listalla tulemme taistelemaan kansanedustajan paikan Kristillisdemokraateille Helsingissä, Tepora luottaa.

Piirin varapuheenjohtajana vuonna 2019 valittiin jatkamaan Sari Kumin. Piirin syyskokous antoi kannanoton keliakiakorvauksien palauttamisesta:

Keliakiakorvaukset on syytä palauttaa

Keliakia on parantumaton ja perinnöllinen autoimmuunisairaus. Sen ainoa hoito on lääkärin määräämä tarkka ja elinikäinen gluteeniton ruokavalio. Keliakiaan ei ole lääkettä. Gluteenittoman ruokavaliohoidon kustannukset ovat Keliakialiiton mukaan 744 euroa vuodessa eli 62 €/kk.

Keliakialiitto on tehnyt kyselyn tuen tarpeesta ja merkityksestä keliakiaa sairastaville. Sen mukaan gluteiinittoman ruokavalion kustannukset vaikuttavat erittäin paljon tai paljon (71 %) keliakiaa sairastavien toimeentuloon. Lähes kaikki vastaajat (98 %) pitivät yhteiskunnan tukea erittäin tärkeänä tai tärkeänä. Vastaajat korostivat etenkin tuen taloudellista merkitystä, yhdenvertaisuutta suhteessa lääkekorvauksiin ja tasa-arvoa muihin pitkäaikaissairaisiin. Vastaajat pitivät korvausta myös kannustimena sairauden hyvään hoitoon.

Jos keliakiaa sairastavalla ei ole taloudellisia mahdollisuuksia hoitaa itseään, kulut yhteiskunnalle ovat moninkertaiset. Yleisimpiä lisäsairauksia ovat osteoporoosi, masennus, lapsettomuus, nivel- ja maksaongelmat ja vakavimmillaan ohutsuolen syöpä.

Kyselyn mukaan korvauksen poistuttua joka kolmannen vastaajan gluteeniton ruokavalio on yksipuolistunut ja joka neljäs on joutunut vähentämään gluteenittomien viljavalmisteiden käyttöä. Tämä heikentää keliaakikoiden yleistä terveydentilaa. Korvauksen lopettaminen on myös heikentänyt hoitomotivaatiota eivätkä kaikki pysty aina noudattamaan gluteenitonta ruokavaliota rahanpuutteen takia.

Kristillisdemokraattien vaihtoehtobudjetissa on otettu huomioon keliaakikot varaamalla korvauksiin 10 miljoonaa euroa. Helsingin kristillisdemokraatit kannattavat tuen palauttamista keliakiaa sairastaville.

Tule mukaan Helsingin piirin syyskokoukseen

Kristillisdemokraattien Helsingin iirin syyskokous pidetään torstaina 15.11. klo 18, kahvit klo 17.30 alkaen Suomen teologisessa instituutissa (Kaisaniemenkatu 13 A, 4. krs).

Sääntömääräisten asioiden lisäksi asetetaan ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaat sekä annetaan piirihallitukselle valtuudet asettaa loput eduskuntavaaliehdokkaat. Mahdollisten vaaliliittojen osalta annetaan piirihallitukselle valtuudet muodostaa piirin kanta vaaliliittoihin.

Poliittisen tilannekatsauksen pitää puolueen 2. varapuheenjohtaja Tomi Kuosmanen.

Tervetuloa!