Ajankohtaista

RSS

Lähde ehdokkaaksi HOK-Elannon vaaleihin?

Tule rakentamaan tulevaisuuden kaupunkia!

Asetu ehdolle Suomen suurimman osuuskaupan, HOK-Elannon edustajiston vaaleissa ja vaikuta. Edustajisto toimii äänitorvena osuuskaupan johdon suuntaan ja huolehtii siitä, että osuuskaupan palveluita ja etuja kehitetään omistajien toiveita kuunnellen. Kuluvalla kaudella edustajisto on keskustellut muun muassa tuotteiden pakkaamisen vähentämisestä, kotimaisten lähituottajien vihannesten ja kasvisten hankinnasta, muovipussien käytön tehostamisesta palautusjärjestelmän avulla, luomutuotteiden lisäämisestä ravintoloiden tarjontaan, asiakasviestinnästä ja -palautteista myymälöissä, ruokahävikin vähentämisestä ja sosiaalisesta työllistämisestä.

Edelliset, vuoden 2016 osuuskauppa HOK-Elannon edustajiston vaalit olivat aivan poikkeuksellisen suuri menestys KD:lle. KD sai vaaleissa 5,36 % (8 215 ääntä) kannatuksen ja 3 paikkaa (+1) edustajistoon. Kokonaisäänimäärä nousi peräti 66,7 %. Täten KD sai lisäpaikan edustajistoon ja paikan myös hallintoneuvostoon.

Ensi keväänä 26.3. – 6.4.2020 järjestetään seuraavat HOK-Elannon edustajiston vaalit. Voisithan sinä olla ehdokkaana?

Ehdokkaana voi olla jokainen, joka on viimeistään 31.12.2019 mennessä Helsingin Osuuskauppa Elannon jäsen ja on täyttänyt 18 vuotta vaalien alkaessa 26.3.2020. Jäsenyyden tietää siitä, että on vihreä S-etukortti. HUOM! Ehdokkaan pitää olla talouden ns. pääjäsen ja pitää siis olla osuuskaupoista nimenomaan HOK-Elannon jäsen.

Ole yhteydessä pikaisesti KD:n järjestöpäällikkö Mikko Rekimieheen, jos kiinnostuit ehdokkuudesta. Mieluiten sähköpostilla: [email protected] (tai puh 044 552 5030).

Lisätietoja vaaleista voi lukea: https://www.s-kanava.fi/web/hok-elanto/osuuskauppavaalit

Itä-Helsingin osasto: Lapsiperheköyhyyteen on puututtava

LAPSIPERHEKÖYHYYTEEN ON PUUTUTTAVA

Suomessa lähes 140 000 lasta ja nuorta asuu köyhyydessä. Edellisen hallituskauden leikkaukset ja indeksijäädytykset kohdistuivat erityisesti pienituloisiin lapsiperheisiin.

Vähävaraisuus ja siitä johtuva syrjäytyminen, yksinäisyys ja kiusatuksi joutuminen ovat monen vähävaraisen lapsen ja nuoren arkea ja todellisuutta.

Me Itä-Helsingin kristillisdemokraatit haluamme parantaa vähävaraisten lapsiperheiden asemaa Suomessa. Vaadimme, että lapsilisiin tehdään korotus (115milj.) ja lapsivähennysoikeus palautetaan verotukseen (164milj.). Vaadimme lisäksi perheellisille opiskelijoille huoltajalisän korotusta opintorahaan (40milj.) ja 1000:n euron kertaluonteisen vauvarahan (45 milj.) maksamisen perheille. Kaikki nämä parannukset voidaan toteuttaa kun leikataan esimerkiksi ministereiden ja heidän avustajiensa palkkamenoista (5milj.), otetaan käyttöön kaivosvero (15milj.) ja kivihiilen erityinen haittavero (15milj.) ja tuloutetaan Sitran pääomatulot valtiolle (250milj.).

Lisätietoja: www.kd.fi/vaihtoehtobudjetti

KD Itä-Helsingin paikallisosaston vuosikokous 26.11.19

KD Helsinki: Isyys ja äitiys kunniaan / Sananvapaus turvattava

KD Helsinki: Isyys ja äitiys kunniaan / Sananvapaus turvattava

KD:n Helsingin piirin piti syyskokouksen 14.11.2019. Kokouksessa puhuneen puolueen 2. varapuheenjohtaja Viljami Haaviston (kuvassa) mukaan ”yleispuoleessa seinät on leveellä ja katto korkealla, jokaisen jäsenen näkemys merkitsee ja perusarvot yhdistää.” Tarvitaan selkeää retoriikkaa, äänestäjän täytyy tietää mitä saa kun äänestää meitä. Tähän kysymykseen myös jokaisen aktiivin tulisi osata vastata, Haavisto haastoi piirikokousväkeä.

Piirin puheenjohtajaksi valittiin jatkamaan ensi vuodelle Tuulikki Tepora ja varapuheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Sari Kumin. Piirihallituksen jäsenistä käytiin jännittävä äänestys, kun ehdokkaita oli enemmän kuin paikkoja. Piirihallitukseen valittiin 2-vuotiskaudelle Elie El-Khouri, Miikka Korpiranta, Irmeli Luoma, Janette Sandberg ja Karl Stellberg sekä 1-vuotiskaudelle Nelli-Maria Sarasmaa ja Arto Puusa. Piirihallituksessa jatkavat Tuulikki Teporan ja Sari Kuminin lisäksi Mauri Venemies.

Piirin syyskokous antoi kaksi kannanottoa:

ISYYS JA ÄITIYS KUNNIAAN

Helsingin kristillisdemokraatit vaativat, että lapsimyönteisyyden tulee näkyä lainsäädännössä. Vanhemmuuden arvostusta on nostettava tietoisesti ja perheille on luotava tulevaisuuden uskoa. Sekä isän että äidin tehtävää on arvostettava merkittävänä yhteiskunnan rakentajana.  Perheiden arkeen tulee lisätä niin joustoa työaikoihin kuin taloudellista tukea.

Me kristillisdemokraatit haluamme parantaa kotihoidontuen tasoa. Esitämme, että lasten hoitamisen kotona tulee kerryttää vanhempien eläkettä. Kaupunginvaltuutettumme Mika Ebeling on esittänyt kaupunginvaltuuston budjettikäsittelyssä kaksi- kolmevuotiaiden Helsinki-lisän palauttamista.

Vaadimme yleistä korotusta lapsilisiin, 1000 euron kertaluonteista vauvarahaa jokaisesta syntyvästä lapsesta sekä tuloverotuksen lapsivähennyksen palauttamista. Haluamme opiskelijaperheiden opintorahan ja huoltajalisän korotuksen.

Syntyvyyden lasku pitää pysäyttää ja pitää turvata yhteiskuntamme hyvinvointi perheitä tukemalla.

 

SANANVAPAUS TURVATTAVA

Laaja sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan yksi kantava perusta. Avoin ja erilaisia näkökulmia sietävä keskustelukulttuuri on perusta rakentavalle yhteiskunnalle. Demokraattisessa yhteiskunnassa esiintyy melkein aina mielipiteitä, joista ollaan erimieltä tai joista joku voi loukkaantua. Näitä mielipiteitä me kaikki kohtaamme.

Rikoslain 11 luvun 10 § määrittelee rikokseksi ’kansanryhmää vastaan kiihottamisen’. Kansanryhmän määrittely on kuitenkin ongelmallista ja ’kiihottamisen’ kriminalisoimisesta on tullut sananvapauden rajoittaja. Kyseisen lainkohdan tarkoituksenmukaisuutta on nyt syytä arvioida ja tehdä tarkennus lakiin. Sananvapaus kattaa myös puheet, jotka voivat olla loukkaavia, mutta hyvä lainsäädäntö edellyttää toimivampia kriteerejä kuin mahdollinen mielipaha.

Uskonnonvapaus taataan niin Suomen perustuslaissa kuin YK:n ihmisoikeuksien julistuksessa ja Euroopan unionin perusoikeuskirjassa. Laaja uskonnonvapaus on Suomessa aiemmin toteutunut hyvin eikä täällä ole tarvinnut pelätä oman uskon tunnustamista. Jatkossakin Suomessa tulee olla vapaus uskoa tai olla uskomatta sekä harjoittaa omaa uskontoaan ja ilmaista vakaumuksensa julkisesti ilman rangaistuksen uhkaa.

Me Helsingin kristillisdemokraatit puolustamme myös kansanedustaja Päivi Räsäsen sanan- ja uskonnonvapautta.

Paneeli: Helsingin liikenteestä toimiva kaikille

Kaupunginvaltuutettu Mika Ebeling on tavattavissa KD Helsingin liikenneaiheisessa tilaisuudessa 24.10. klo 16:30 Ensi Linja 1:n juhlasalissa.

Tapahtuma aloitetaan Mika Ebelingin ja Helsingin kaupungin iikennejärjestelmäyksikön yksikönpäällikkö Heikki Hälvän alustuksilla aiheesta. Alustuksesta jatketaan paneelikeskusteluun, jossa keskustellaan Helsingin liikenteestä ja sen tulevaisuudesta.

Paneelissa keskustelemassa ovat Mika Ebelingin ja Heikki Hälvän lisäksi World Student Capital ry:n puheenjohtaja Anna Lemström, KD Nuorten puheenjohtaja Aleksi Sarasmaa sekä veroasiantuntija, KD puoluevaltuuston jäsen Anneli Louneva.

Paneelin jälkeen tarjolla ruokaa ja kahvia sekä mahdollisuus vapaaseen keskusteluun valtuutetun ja muiden osallistujien kanssa.

Tilaisuuden Facebook-sivut: TÄÄLLÄ.

Tervetuloa mukaan!

Lähde mukaan KD-risteilylle 23.11. – 24.11.2019

Lähde mukaan KD-risteilylle 23.11. – 24.11.2019

Tervetuloa mukaan risteilylle Helsinki – Tallinna – Helsinki Silja Europalla la-su 23.11. – 24.11.2019.

Katso aikataulut, ohjelmat ja hinnat lomakkeelta: www.kd.fi/risteily ja ilmoittaudu mukaan nyt heti. Risteilyllä on mm. poliittista keskustelua ja koulutusta.

Ilmoittautumiset viimeistään sunnuntaihin 6.10.2019 mennessä, ilmoittautumiset ovat sitovia. Risteily on avoin kaikille kiinnostuneille. Risteilyllä pidetään myös KD:n puoluevaltuuston syyskokous.

Alustava ohjelma:

lauantai 23.11.:

– klo 17 alkaen laivaan pääsee sisään
– klo 17 – 17.30 kokouskahvit kokoustiloihin tullessa
– klo 17.30 – n. 20.15 teatteri Europassa kaikille osallistujille yhteinen ilta
– klo 20.30 buffetillallinen (34 €) sen erikseen etukäteen tilanneille ja maksaneille

sunnuntai 24.11.

– klo 7 – 9 buffetaamiainen
– klo 8 – 12 mahdollisuus mennä Tallinnaan
– klo 12 – 14 koulutusta (mahdollisesti klo 16 saakka)

– puoluevaltuuston ja puoluehallituksen jäsenille klo 9 – 14 puoluevaltuuston strategiaseminaari ja syyskokous eri kokoustilassa

– klo 14.15 buffetlounas (26 €) sen erikseen etukäteen tilanneille ja maksaneille
– klo 16 laiva saapuu Helsinkiin

 

Lauantaina 23.11. satamassa pitää olla klo 16.50 mennessä, koska aloitamme kahvit ja ohjelman jo klo 17 alkaen (vaikka laiva lähtee klo 18.30). Paluu Helsinkiin on sunnuntaina klo 16.00.

Lähtö on Helsingin Länsisatamasta, Länsiterminaali 1, Tyynenmerenkatu 8. Julkisilla terminaalin eteen pääsee raitiovanuilla 7 ja 6T. Tarkempia tietoja löytyy: TÄÄLLÄ.

Tallinnan risteilyllä pitää olla mukana passi tai henkilökortti (ajokortti ei kelpaa). Lisätietoja: TÄÄLLÄ.

Puoluekokous Oulussa 24.8. ja 25.8.2019

Kristillisdemokraattien seuraava, 33. sääntömääräinen puoluekokous pidetään lauantaina 24.8.2019 ja sunnuntaina 25.8.2019 Oulussa. Puoluekokous pidetään Pohjankartanon koulun juhlasalissa, osoitteessa: Leevi Madetojan katu 1. Kokouspaikalla Pohjankartanon koululla on ilmoittautuminen, avajaisjuhla, kokous, lounaat ja iltapäiväkahvit molempina päivinä.

Puoluekokouksessa mm. valitaan seuraavalle 2-vuotiskaudelle puolueen puheenjohtaja, kolme varapuheenjohtajaa sekä puoluevaltuuston jäsenet ja sen puheenjohtaja. Sekä muut sääntöjen 10 §:n mukaiset asiat.

Puoluekokouksen aikataulut ja ohjelma: Puoluekokous2019_aikataulut ja ohjelmat

Puoluekokouksen esityslista ja sen kaikki liitteet, mm. varapuheenjohtaehdokkaiden esittelyt ja kaikki puoluekokousaloitteet: Puoluekokous2019_esityslista ja liitteet_nettiin

Kaikki puoluekokousinfot löytyy: TÄÄLTÄ.

Puoluekokous streemataan nettin ja kokousta voi seurata molempina päivinä www.kd.fi -sivuilla sekä Facebookin Kristillisdemokraatit-sivulla.

KD Helsinki: Yksinelävien asemaan yhteiskunnassa on kiinnitettävä paremmin huomiota

KD:n Helsingin piirin kevätkokous 27.5 otti kantaa yksinelävien asemaan yhteiskunnassamme.

Yksinelävien määrä on kasvanut viimeisen vuosikymmenen aikana selvästi. Yksineläviä on nyt Suomessa jo yli miljoona ja määrä kasvaa koko ajan. Köyhyysrajan alle yksinelävistä jää jopa kolmannes. Myös toimeentulotukea saavista suuri joukko on yksinasuvia.

Yksinelävien elinkustannukset ovat parisuhteessa eläviä suuremmat. Asumiseen ja elämiseen menee suhteellisesti enemmän palkansaajan tuloista kuin pariskunnilta tai perheiltä joissa nämä kulut jakautuvat kahden palkansaajan kesken. Yksinasuvien köyhyyden syy onkin juuri yhden palkan varassa eläminen. Sairaus ja työttömyys voivat muuttaa taloustilanteen saman tien kestämättömäksi. Helsingin kristillisdemokraatit ehdottavat, että yksinelävien pienituloisten verotusta kevennetään ja saadaan se oikeudenmukaiseksi suhteessa perhetalouksiin. Samanaikaisesti on kiinnitettävä huomiota kotitalous-ja työasuntovähennyksen ja näiden säädösten uudistamiseen niin, että ne ottavat paremmin huomioon yksinasumiseen liittyvät taloudelliset haasteet.

Kokouksessa käytiin keskustelua myös tulevan KD:n puoluekokouksen asioista ja Helsingin piiri esittää nykyisen puolueen 1. varapuheenjohtaja Tiina Tuomelan valintaa jatkamaan varapuheenjohtajana.

Helsingin piirin kevätkokous 27.5.2019

Tule mukaan to 9.5. Eurooppa-päivään Kampin Narinkkatorille

KD on mukana teltallaan koko päivän to 9.5.2019 klo 9 – n. 20.30 Kampin Narinkkatorilla Eurooppa-päivän suurtapahtumassa. KD on mukana teltallaan koko päivän, tervetuloa tapamaan EU-vaaliehdokkaita ja muita aktiiveja!

Eurooppalainen Suomi, Eurooppanuoret, Ulkoministeriö, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto ja Euroopan komission Suomen-edustusto sekä Yle järjestävät torstaina 9.5.2019 klo 9 – n. 20.30 Kampin Narinkkatorilla kaikille avoimen ja ilmaisen tapahtuman Eurooppa-päivän suurtapahtumaan. Tapahtuman ohjelmassa on luvassa iloista tekemistä koko perheelle. Narinkkatorin telttakylästä löytyy niin pomppulinna, hattaraa, kasvo- ja kynsimaalausta, hernesoppaa kuin tietysti ilmapalloja!

Lisätietoa päivän ohjelmasta löytää Facebookista: https://www.facebook.com/events/408076109975021/ ja verkkosivuiltamme: https://www.vaadifaktat.fi/tapahtuma/eurooppa-paiva-9-5/.

Lyhyesti kuvattuna kyseisenä päivänä juhlitaan Eurooppaa ja Euroopan unionia ja käynnistellään todenteolla europarlamenttivaaleihin laskeutuminen.

Päälavan ohjelma: EUvaalit-2019_Eurooppa-päivän ohjelma_9 5 2019

Tervetuloa!

#Eurooppapäivä

Lämmin kiitos! KD:n työ eduskunnassa jatkuu viiden kansanedustajan voimin

Lämmin kiitos! KD:n työ eduskunnassa jatkuu viiden kansanedustajan voimin

Lämmin kiitos kaikille kristillisdemokraatteja äänestäneille sekä jokaiselle 190 ehdokkaalle ja heidän tukijoukoilleen. KD:n kannatus nousi edellisistä vaaleista 3,9 prosenttiin. Kristillisdemokraattien työ eduskunnassa jatkuu viiden kansanedustajan voimin.

Kristillisdemokraatit saivat eduskuntavaaleissa 3,9 prosentin kannatuksen ja viisi kansanedustajaa. KD:n ehdokkaiden yhteinen äänimäärä on 120 039, mikä on lähes 15 000 ääntä enemmän kuin vuoden 2015 eduskuntavaaleissa ja 2017 kuntavaaleissa.

Valituiksi tulivat jo viime vaalikaudella eduskunnassa työskennelleet puolueen puheenjohtaja Sari Essayah Savo-Karjalasta (12387 ääntä, vaalipiirissä yhteensä 17383 kd-ääntä), Päivi Räsänen Hämeestä (6616 ääntä, vaalipiirissä yhteensä 11743 kd-ääntä), Sari Tanus Pirkanmaalta (6476 ääntä, vaalipiirissä yhteensä 17176 kd-ääntä), Peter Östman Vaasan vaalipiiristä (6365 ääntä, vaalipiirissä yhteensä 16719 kd-ääntä) ja Antero Laukkanen Uudeltamaalta(3459 ääntä, Uusimaa yhteensä 14928 kd-ääntä). Onnittelut valituille ja heidän varakansanedustajilleen!

Vaalien tulokset löytyvät piireittäin YLEn vaalisivuilta sekä ehdokkaittain Oikeusministeriön vaalisivuilta.

Ääni Kristillisdemokraateille on ääni kestäville arvoille ja Suomelle, johon voit luottaa!

Ääni Kristillisdemokraateille on ääni kestäville arvoille ja Suomelle, johon voit luottaa!

Sunnuntaina 14.4. äänestetään Suomen suunnasta. Ääni Kristillisdemokraateille on ääni kestäville arvoille ja Suomelle, johon voit luottaa. Vaalipäivänä voit äänestää kello 9-20 vain omassa äänestyspaikassasi, joka mainitaan postitse saamassasi ilmoituskortissa.

– Kristillisdemokraateilla on upea 190 ehdokkaan joukko tukitiimeineen tekemässä vaalivoittoa. Kannatusmittaukset ovat puhaltaneet myötätuulta. Viimeisin YLE:n 11.4. julkaisema gallup kertoi 4,3% kannatuksesta ja lupailee lisäpaikkoja. Alueellisesti maakunnissa kannatusluvut ovat jopa 6-9 luokkaa. Kuitenkin monessa vaalipiirissä on kansanedustajapaikan saaminen pienestä kiinni, kertoo puolueen puheenjohtaja Sari Essayah.

Reilu kolmannes suomalaisista on jo äänestänyt, mutta vielä hyvin moni pohtii, ketä äänestäisi vai äänestäisikö ollenkaan. Pitkälti juuri näiden ihmisten valinnat ratkaisevat sen, millainen eduskunnan kokoonpanosta tulee.

Jos kannatat Kristillisdemokraatteja, voit olla kullanarvoinen vaalityöntekijä omassa lähipiirissäsi suosittelemalla KD:n ehdokkaita ja rohkaisemalla äänestämään. Kaikkien ehdokkaittemme tiedot ja numerot löytyvät puolueen verkkosivuilta www.kd.fi/ehdokkaat. Monilla heistä on omat Facebook- ja verkkosivut.

KD on rakentava vaihtoehto kestävällä arvopohjalla. Tässä kiteytetysti joitakin tärkeistä tavoitteistamme:

  • Rakennamme Suomea lapsiystävälliseksi. Perhevapaisiin tarvitaan kiintiöiden sijaan lisää joustavuutta. Lapsilla on oltava rauha saada kasvaa tasapainoisesti tyttöinä ja poikina.
  • Vanhustenhoito ja sote-palvelut on saatava kuntoon. Tahdomme inhimillisyysvajeen pois vanhustenhoidosta. Arvokas vanhustenhoito on yhteiskunnan kunniatehtävä. Sairastuneen pitää päästä viiveettä lääkäriin ja saada tarvitsemaansa hoitoa.
  • Tahdomme, että työnteko ja yrittäminen kannattavat aina. Monimutkainen sosiaaliturva pitää uudistaa. Koulutukseen ja tutkimukseen on panostettava.
  • Turvallisuudesta ei ole varaa tinkiä. Siitä huolehtiminen on yhteiskunnan perustehtävä.
  • Huolehdimme ympäristöstä ja alueiden elinvoimaisuudesta. Tahdomme turvata kotimaisen ruuantuotannon.
  • Vaalimme kristillisiä arvoja ja kasvatusta sekä hyviä suomalaisia perinteitä. Puolustamme ihmisten oikeutta mielipiteen-, sanan- ja uskonnonvapauteen. Ahkeruus, välittäminen ja lähimmäisyys ovat voimavara, jota emme halua hukata.

Lue lisää KD:n tavoitteista vaalisivuilta ja eduskuntavaaliohjelmasta
sekä muista erityisohjelmistamme ja KD-verkkolehdestä.

Valitse vastuullinen vaikuttaja – löydä oma ehdokaasi www.kd.fi/ehdokkaat