KD Helsinki: Lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista tulee tuomita ehdotonta vankeutta

KD Helsinki: Lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista tulee tuomita ehdotonta vankeutta

Lainsäädäntömme vähättelee nykyisin seksuaalirikoksia ja erityisesti lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa ja seksuaalista hyväksikäyttöä. Rangaistukset eivät ota riittävästi huomioon lapsen kärsimystä, ikää ja kehitysastetta arvioitaessa uhrin avuttomuutta.

Helsingin Kristillisdemokraatit esittää, että lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistuksia on kiristettävä. Niistä tulee tuomita jatkossa ehdotonta vankeutta ehdollisen tuomion sijaan.

Kansalaisten oikeustaju ja usko jakamattomaan ihmisarvoon on koetuksella nykyisen tuomiokäytäntömme seurauksena. Oikeusministeriön pitää saattaa lainsäädäntömme ihmisoikeuksia, erityisesti lasten oikeuksia kunnioittavalle tasolle. Näitä toimia tarvitaan vielä tällä hallituskaudella.

 

Kristillisdemokraattien Helsingin piirin kevätkokous 28.5.2018, kuvassa piirin puheenjohtaja Tuulikki Tepora